Fundacja-pomagam-logo-element-rotacyjny
Fundacja-pomagam-logo-element-bez-rotacji

Przedszkole Emocji

Program rozwoju inteligencji emocjonalnej dzieci

Witaj w Przedszkolu Emocji!

Nowatorski program rozwoju inteligencji emocjonalnej dzieci w wieku przedszkolnym. Realizowany w pełni bezpłatnie, w publicznych przedszkolach i zaprojektowany tak, aby prawdziwie praktycznie zwiększać kompetencje emocjonalne dzieci.
Stworzony po to, aby zrealizować wizję przyszłych pokoleń dobrze zarządzających swoimi emocjami.

Wciągająco storytellingowe

Trójka bohaterów i dojrzały, wspierający nauczyciel – Dorotka, Franek, Stefcio i Pan Piotr. Każda z sesji warsztatowych Przedszkola Emocji zaprojektowana jest w oparciu o niezwykle wciągającą historię, stworzoną na potrzeby rozwoju konkretnej kompetencji emocjonalnej.

Prawdziwie praktyczne

Podczas warsztatów dzieci są w pełni angażowane, biorą aktywny udział w dyskusjach, ćwiczeniach i dzielą się własnymi doświadczeniami. Poznają techniki zarządzania emocjami. Wielokrotnie je ćwicząc, budują dodatkowo nawyki ich efektywnego wykorzystywania.

Zaprojektowane przez Ekspertów

Program zaprojektowany został przy merytorycznym wsparciu psychologów i ekspertów z firmy FPL. Każda z sesji została też profesjonalnie wystandaryzowana, a każdy z warsztatów prowadzony jest przez Trenera, czyli odpowiednio przeszkoloną do tego celu osobę, z wysoką dojrzałością emocjonalną oraz pasją do rozwoju dzieci.

Program realizowany jest w przedszkolach publicznych
w pełni bezpłatnie, dzięki naszym
prywatnym i biznesowym Darczyńcom.

Rozwijamy Dzieci